15 Aralık 2010 Çarşamba

Blackberry Torch 9800 Uyku modlu Deri kılıf

Blackberry 9800 Torch için üretilen kılıflar arasında kalite ve fonksiyonellik olmazsa olmaz kıstaslarımız. Böyle olunca alacağımız ürünün estetik tarafı bir kenara, kullanılan malzeme, işçilik ve tabi ki kılıfın fonksiyonelliği bizi fazlasıyla ilgilendiriyor. 


Aslında deri kılıf piyasasında birbirine kalite itibariyle fazlaca fark attıracak ürünler olduğunu düşünmüyorum. Ancak elbette deri diye satılan herşeyin bizleri tatmin edecek kalitede malzemeden yapılmış olmalarını hepimiz isteriz. Blackberry 9800 Torch için üretilen Blackberry markalı deri kılıfı biraz inceleyelim.







Dik açılır tarzda tasarlanan bu kılıf telefonunuza tam olarak oturuyor ve Blackberry nizi darbelerden ve çizilmelerden koruyor. Malumunuz telefon arkasındaki kameranın çizilmesi
görüntükalitesi açısından negatif etkilere yol açabilir. Kamera lensleri her ne kadar çizilmeye karşı dayanıklı malzemelerden yapılsalarda yine de kendinden daha sert bir malzemeyle temas etmesi halinde çizilmemesi düşük bir ihtimal. Dolayısıyla bu konudaki koruma içiniz rahat ettirecek. Arka yüzeyin çizilmesi ise fonksiyonel anlamda bir negatiflik vermeyecek olsa da estetik açıdan negatif bir etki oluşturacak. Aynı şekilde artık bir çok telefon üreticisi gibi Blackberry de çizilmelere karşı daha mukavim malzemeler kullanıyor ancak yukarıdaki mantıkla yine de korunma uygulanması bizce daha mantıklı.


Kılıf tasarımının verdiği imkanla telefonunuzu kolayca çıkarıp yerleştirebiliyorsunuz. Kadifemsi iç kaplama sayesinde telefon kılıf içinden yukarı doğru pürüssüzce çekilebiliyor.






Asıl ilgi çeken özellik ise kılıf içine entegre edilmiş manyetik sistem. Küçük ve hariçten görünmeyen bir manyetik parça ile Blackberry niz için şarj ömrü trajik bir biçimde artıyor. Bunun mantalitesi ise manyetik sistemin telefon ile etkileşimin neden olduğu sonuçta. Bu sistem sayesinde telefonunuz kılıf içindeyken uyku moduna giriyor. Ana sistem çalışırken diğer şarj harcayan uygulamalar standby konumuna geçiyor. Yani telefonunuz dışarıdan gelecek çağrı mesaj veya maillere açıkken, ekran ışıkları sönüyor ve batarya ömrü artıyor.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Designed by: NewWpThemes | Converted to Blogger by Professional Blogger Templates | Contact | About